Forberedelse af and & grill: Start med at tænde grillen - brug en hel topfyldt grillstarter med gode kvalitetsbriketter (det kan blive nødvendigt at efterfylde grillen med lidt briketter undervejs - specielt hvis det er koldt ude). Krydr anden godt ved at gnide med rigeligt salt indvendigt. Drys også 2 spsk 5 spice deri - drys 3 spsk 5 spice udvendigt på anden og sørg for at gnide den godt ind. Lav en portion krydderoile af 1 dl olie og 2 spsk 5 spice - pensl anden med et tyndt lag.
Grilning af anden: Fordel briketterne jævnt i hver sin side af grillen og placer en foliebakke mellem briketterne - hæld 1 liter vand i bakken.
Kom grillrist og låg på grillen, luk bundspjældet 50%, og toppen 75%. Så starter grillen med at være omkring 200 grader, men den falder hurtigt til 150-160 grader. Lad anden grille under låg i ca. 35-40 min. pr. kg. Eller brug et stegetermometer hvor du måler kernetemperatur på brystkødet på (ca. 63 grader for medium eller 72-75 grader for well done.
Pensl anden med krydderolien ca. hver halve time. Når der er en halv time tilbage af stegningen pensles et par gange med en blanding af flydende acasie honning og soya - pas på den ikke branker fra nu af.
Tag anden af grillen og lad den hvile lunt med brystet nedad 15-20 min. før du trancherer den.
Server anden med en lækker salat - evt. en asiatisk inspireret nudelsalat.
Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.
Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.
Kundekommentarer ()