0

Grillet hel kanin med panchetta, indmads-bruschetta og ratatouilles

Hovedingrediens:
Lam
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kanin: Tag indmaden fra og lav bruschetta’er med det*. Lav en pasta på en morter af salvieblade, fintreven citronskal, pillede og hakkede hvidløg, groft havsalt, sorte peberkorn og olivenolie. Smør kaninen ind i pastaen både indvendigt og udvendigt og lad den trække en times tid. Pak rygstykket ind i pancetta og luk det sammen med kødnåle eller snor. Kaninen skal nu grilles på høj direkte varme i et kvarter, mens du vender og drejer den ofte - til den er gylden og pancettaen har sat sig stramt om kaninen. Pak nu rygstykket yderligere ind - denne gang i stanniol som du strammer om i 3-4 lag (for at beskytte ryggen mod at udtørre). Grill derefter videre ved indirekte varme i 15-20 minutter (kom en drypbakke med lidt vand under kaninen) til lår og bove er møre. Man må føle sig lidt frem.

* Bruschetta med indmad: Fjern hinder og sener fra indmaden og pandesteg nyre, lever og evt. hjertet hvis det er med ultrakort så de stadigt er rødt/rosa. Hak kødet i semi-fint på et spækbræt. Bland det hakkede indmad med lidt finthakket hvidløg (1 fed), skalotteløg (1 stk), grov sennep (2 spsk.) og mayonnaise (4 spsk.) samt finthakket bredbladet persille (2 spsk.). Kom det på tykke skiver smørristet hvidt brød (fx ciabatta) stegt med hele hvidløgsfed og drysset med groft salt.

Ratatouille:

1 stk aubergine

1 stk courgette (gerne ½ grøn og ½ gul)

2 stk røde peberfrugter

2 stk skalotteløg

5 fed hvidløg

0,5 stk medium stærk rød chili

2 spsk rødvinseddike

1 bundt basilikum

6 stk modne tomater

salt og peber

1 dl god olivenolie

Soigner og skyl alle grøntsager. Skær aubergine, courgetter og peberfrugter i mundrette stykker på ca. 1 x 1 cm. Hak hvidløg, skalotteløg, chili og lidt timian. Sauter chili, timian, skalotteløg og hvidløg i olivenolie i en bred tykbundet gryde. Tilsæt de øvrige grøntsager og lad det hele sautere godt igennem i ca. 10-15 min. ved jævn varme. Tilsæt tomater, skåret i tern og rødvinseddike. Læg låg på gryden og lad det hele simre i ca. 25-30 min. ved svag varme under jævnlig omrøring. Tilsæt masser af friskhakket basilikum og smag til med salt og peber.

Anretning: Skær kaninen ud i lår, overlår og bove. pak ryggen ud af staniolen og fjern kødsnor/stegenåle - skår ryggen ud i skiver med ben på. Kom kaninen på et lunt fad og hæld evt. suppen fra drypbakken over kødet. Server med ratatouille godt brød og evt. en simpel grøn salat. Server med bruschetta’erne.

Bonusinfo

Ventrèche er tørsaltet, lufttørret og modnet svinebryst krydret med peber. Det har en delikat, let saltet og pebret smag med en dyb bund af umami. I modsætning til fx dansk bacon er ventrèche ikke røget. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?