0

Grillet hjertesalat med cæsardressing, croutoner og parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Trim salaterne, skær dem i kvarte på langs (igennem stokken) og skyl dem grundigt. Lad dem dryppe rigtig godt af på køkkenrulle. Blend imens ansjoserne med 1 fed hvidløg, æggeblommer, sennep og Worchestersauce. Kom citronsaften ved, start blenderen og tilsæt olivenolie i en tynd stråle til dressingen er blød og let cremet. Smag til med salt og peber og stil den på køl. Skær kanterne af brødet og del krummen i mellemstore tern. Giv de restende 4 upillede hvidløgsfed et slag, så de revner. Varm lidt olivenolie på en pande og kom hvidløg og brødterninger ved. Drys med salt, rist til croutonerne er gyldne og lad dem køle af på køkkenrulle. Pensl salaterne på alle sider med et tyndt lag olie, krydr let med salt og peber og grill dem over kul eller på grillpanden ved høj varme til de har fået flotte mørke grillstriber og er pletvist møre. Anret på række på et fladt fad, dryp dressingen over og drys med croutonerne og friskrevet parmesanost. Server straks som tilbehør til fx stegt kylling, en hakkebøf eller grillet laks.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?