0

Grillet kuller med ris og grønsager

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Dup fisken tør, pensl den med olie, drys salt og peber på den og grill den på skindsiden ca. 6-8 minutter.

Forårsløg, spidskål, gulerødder og bønner rengøres og skæres i passende stykker.

Brug resten af olien til stegning af forårsløg, gulerødder og bønner. Tilsæt balsamicoeddike og lad grønsagerne småsimre, til de er møre. Til sidst vendes spidskålen i.

Krydr med salt og peber og evt. hvidløg og tilsæt de kogte ris og frisk timian.

Server den grillede fisk ovenpå grønsagsblandingen og pynt med frisk timian.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK