Grønt:
150 g romanesco blomkål
50 g gule tomater
Tahindressing:
3 tsk. tahin
saft og skal af en økologisk citron
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø
1 lille rød chili
1 fed hvidløg
salt og peber
evt. sødemiddel
Grønt: Del blomkålen i små buketter og blancher dem kort tid i letsaltet vand.
Dressing: Rør tahinen op med citronsaft og revet citronskal samt evt. lidt vand til at korrigere konsistensen med. Rist spidskommen, korianderfrø og fennikelfrø på en tør pande og stød dem i en morter. Kom krydderierne i dressingen sammen med finthakket rød chili og presset hvidløg. Smag til med salt og peber og evt. sødemiddel. Hæld dressingen i en lille skål.
Fisk: Læg tørret dild på en tallerken, vend fisken deri på kødsiden og grill den til den er tilpas gennemstegt. Krydr med salt og peber.
Server kulmulen sammen med den dampede blomkål, der er blandet med halverede tomater og tahindressingen.
Kundekommentarer ()