0
Grillet laks med nye kartofler i basilikumpesto

Grillet laks med nye kartofler i basilikumpesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
1 min.
  1. Skrab kartoflerne og kog dem i saltet vand i ca. 15 min. Dræn og lad trække under låg i 5 min. Skær kartoflerne i skiver, kom dem i en stor skål, og krydr med salt og peber.
  2. Rist solsikkekerner på tør pande.
  3. Pluk basilikumblade, og pil og hak hvidløg.
  4. Blend solsikkekerner, basilikum, parmesan og hvidløg med 2-3 spsk. olivenolie pr. pers. Vend pestoen i kartoflerne.
  5. Soignér gulerødderne – og skræl om nødvendigt.
  6. Snit spidskål fint, og kom det i en skål. Knug kålen med lidt groft salt, lad stå 5-10 min, og dræn. Kram væsken ud, og kom kålen tilbage i skålen.
  7. Snit gulerødderne fint, og bland dem med kålen.
  8. Rør yoghurt og coleslawkrydderi sammen, smag til med sukker/honning og evt. lys eddike.
  9. Gnid fisken med lidt olie, og krydr med salt og peber. Grill eller steg fisken på skindsiden ved moderat-høj varme i 3-4 min. Vend og steg kort på den anden side (ca. 1 min).
  10. Anretning som vist på billedet.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Coleslaw krydderi indeholder: Sellerirod, 50%, spidskommen 25%, havsalt 25%