0

Grillet marineret flankesteak med nektarin-peberfrugt-avokadosalsa og qusesadillas med majs, rød cheddar og forårsløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salsa: Halver nektarinerne og fjern stenene. Befri avokadoen for skal og sten og rens den ene peberfrugt. Snit det hele i fine små tern. Rens chilien for ribber og kerner, pil hvidløget og hak dem begge meget fint. Hak rødløg og basilikum fint og vend alle frugter og grøntsager sammen med citronsaft, 2 spsk. olie, lidt salt og peber. Lad det trække i 10 min. og smag til.

Quesadilla: Læg 4 tortillaer op på række og fordel osten derpå. Rens 1 peberfrugt, snit den i fine tynde strimler og fordel den ovenpå osten. Snit forårsløgene i tynde skiver og drys dem over sammen med majskernerne. Dryp med salsa og drys med hakket koriander. Top med de resterende 4 tortillaer og tryk dem let sammen med flad hånd. Flyt forsigtigt "lagkagen" over på en varm tør pande (eller på grillen over lav/middel varme) og lad den blive let gylden og osten smelte lidt. Vend med en bred palet og lad den igen blive gylden. Tag quesadillaen af panden, skær den i trekanter og server straks.

Kød: Pensl kødet med et tyndt lag olie og grill det i 4-5 min. på hver side (afhængig af tykkelse) til kødet føles fast ved et let tryk. Krydr med salt og peber og lad det hvile i 5 min. Skær kødet i tynde skiver, anret på et flot fad og fordel salsaen i en flot bane henover. Server straks.

Server sammen med kold cremefraiche, ekstra salsa og en tomatsalat eller en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?