0

Grillet marineret kylling med smørstegte forårsløg og rabarbervinaigrette

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Vinaigrette: Snit rabarberne fint og kog dem op med en ½ dl vand og sukkeret til de er lige knapt møre (3-4 min.). Rør kompotten sammen med vineddike, honning, salt og peber. Smag til. Hæld halvdelen af saften i en plastpose. Hak persillen fint, rør den i den resterende vinaigrette og stil den på køl indtil servering.

Kylling: Dup kødstykkerne tørre og bank dem lidt fladere på det tykkeste sted. Krydr med salt og peber og læg dem i posen med rabarbersaften. Lad kødet marinere i 20-30 min. ved stuetemperatur. Tag kødet op af posen og lad det dryppe af. Pensl kødstykkerne med en smule olie og grill dem møre på en grill, en grillpande eller i ovnen.

Forårsløg: Rens forårsløgene og del dem en gang på midten. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde og sauter hvidløgene uden de tager farve. Tilsæt forårsløgene, krydr med salt og peber og sauter videre i ca. 10 min. til de er møre.

Server kødet sammen med rabarbervinaigretten, forårsløgene og nye små kogte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften