
Vinaigrette: Snit rabarberne fint og kog dem op med en ½ dl vand og sukkeret til de er lige knapt møre (3-4 min.). Rør kompotten sammen med vineddike, honning, salt og peber. Smag til. Hæld halvdelen af saften i en plastpose. Hak persillen fint, rør den i den resterende vinaigrette og stil den på køl indtil servering.
Kylling: Dup kødstykkerne tørre og bank dem lidt fladere på det tykkeste sted. Krydr med salt og peber og læg dem i posen med rabarbersaften. Lad kødet marinere i 20-30 min. ved stuetemperatur. Tag kødet op af posen og lad det dryppe af. Pensl kødstykkerne med en smule olie og grill dem møre på en grill, en grillpande eller i ovnen.
Forårsløg: Rens forårsløgene og del dem en gang på midten. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde og sauter hvidløgene uden de tager farve. Tilsæt forårsløgene, krydr med salt og peber og sauter videre i ca. 10 min. til de er møre.
Server kødet sammen med rabarbervinaigretten, forårsløgene og nye små kogte kartofler.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften