
Salat: Halver tomaterne og vend dem med presset hvidløg, oregano, lidt olie, salt og peber. Læg dem på en bageplade med skærefladen opad og bag dem ved 150 grader i 1 time. Kom couscoussen i en skål og overhæld dem med kogende vand til det er dækket med ca. 1 cm vand. Lad dem suge al væden og løsn dem så med en gaffel. Hak persillen fint og kom dem i couscoussen sammen med oliven og de varme tomater. Pisk citronsaft med tilsvarende mængde olie og smag til med salt og peber. Hæld det over couscous og grøntsager og vend salaten forsigtigt sammen. Smag til og server straks.
Kylling: Bank kyllingebrysterne let på det tykkeste sted, så de bliver nogenlunde lige tykke over det hele. Læg dem på en middelvarm grill eller på grillpanden og giv dem 3-4 min. på hver side til de er møre.
Server med grillede asparges, ovnbagte kartofler og godt groft brød til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften