Jeg har altid været fascineret af det mexicanske gadekøkken – det er enkelt, friskt og fuld af smag.
Tacos, som vi kender dem i dag, stammer helt tilbage fra det 18. århundrede, og blev oprindeligt spist af minearbejdere i Mexico, der brugte små majstortillas, til at bære stærkt krydret kød i.
I denne udgave griller jeg saftige stykker svinekød vendt i mexicansk krydderiblanding, og serverer dem med en frisk salsa fresca og lune tortillas.
Det er en af de retter, jeg elsker at sætte midt på bordet, og lade alle samle deres egen – uformelt, farverigt og fuld af varme.
Skyl alle grøntsager og krydderurter.
Find alle redskaber og ingredienser frem.
Krydret grisekød
Skær grisekødet i flade, mindre stykker – ca. 2-3 stk. pr. pers.
Krydr med mexicansk krydderiblanding, salt og peber.
Dryp med olivenolie og evt. lidt limesaft.
Varm en pande eller grill godt op, og steg kødet i 2-3 min. på hver side, til det er gyldent og gennemstegt.
Læg det stegte kød i et fad, og top med limebåde.
Salsa fresca
Skær tomater og peberfrugter i små tern.
Hak rødløg fint.
Hak koriander groft.
Finthak chili (valgfrit), og bland med de øvrige ingredienser i en skål.
Tilsæt limesaft, olivenolie, sukker og lidt salt.
Vend rundt, og lad det trække 5-10 min.
Tortillas
Varm tortillas kort på en tør pande, grill eller i ovn, til de er bløde og lune.
Opbevar dem i en kurv med låg eller et rent viskestykke, så de holder sig varme.
Servér kødet i fadet med limebåde.
Servér salsaen i en skål ved siden af.
Hold tortillas varme i kurven.
Lad alle samle deres egne tacos med kød, salsa og et skvæt lime – evt. med creme fraiche, ost eller/og avokado, hvis du har.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
Kommentarer og forslag til opskriften