0
Grillet okse med græsk salat og bagte kartofler

Grillet okse med græsk salat og bagte kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

rødløgcherry- eller blommetomateragurkKota-ostspidskål
10 min.
Forbered salaten

Skær agurken, spidskålen, osten og tomaterne i mundrette stykker og overfør til en stor skål.

Hak rødløget i tynde strimler og kom dem i en skål med vand, så den skarpe løgsmag kan aftage lidt.

hakket oksekød 3-6%
20 min.
Steg kødet

Kom kødet i en skål og krydr med salt og peber. 

Rør det godt rundt og tilsæt evt. lidt krydderier fra skabet. Fx paprika, spidskommen, oregano og/eller timian. 

Varm en pande op ved høj varme. Form lange flade deller og steg dem i 1 tsk olie. pr. person i ca. 30 sek. på hver side.

sorte Leccino oliven, uden sten
25 min.
Rør salaten

Kom olivener og rødløg i skålen til grøntsagerne og vend med 1/2 spsk. olivenolie pr. person. Smages til med salt, peber og lidt eddike.

30 min.
Anretning

Servér kødet med salaten og kartoflerne.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
27,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,5 g
Kulhydrat:
43 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
8,9 g
Protein:
37,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?