Croutoner: Fjern skorpen på brødskiverne og riv krummen i mundrette bidder. Vend dem sammen med presset hvidløg, oregano, 2 spsk. olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Rist croutonerne i en 150 grader varm ovn i 15-20 min. til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på køkkenrulle.
Dressing: Hak brøndkarsen groft og kom den i en blender sammen med hvidvinseddike, dijonsennep, sukker, 5 spsk. olie, et godt nip salt og friskkværnet peber. Kørt det hele til en helt fin grøn dressing og smag til.
Grønt: Skrub kartoflerne godt, kog dem møre i velsaltet vand og lad dem køle helt ned. Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af og damp toppene møre i lidt letsaltet vand i en gryde i 3-4 min. Køl straks af i iskoldt vand og snit dem i 2 cm lange bidder. Striml hjertesalaten, skyl både den og salatmixen grundigt og slyng dem tørre. Pil rødløget og snit det i tynde både.
Kød: Tag bøfferne ud af køleskabet ½ time før tilberedning. Dup dem godt tørre, pensl dem med et tyndt lag olie og krydr dem med salt og peber. Grill dem over direkte varme (1-2 min. på begge sider) til de har fået flotte striber og flyt dem så over på indirekte varme. Læg låg på grillen og lad dem stege i yderligere 4-6 min. (afhængig af tykkelsen) til de kun lige begynder at gøre modstand ved et let tryk. Drys med lidt (flage)salt og lad dem hvile utildækket i 10 min.
Samling: Vend hjertesalat og salatmix sammen og fordel det på 4 store tallerkner. Vend halverede kartofler, asparges, edamamebønner, ærter og 3 spsk. dressing sammen og fordel det oven på salaterne. Skær bøfferne i skiver og anret 1 bøf på hver salattallerken. Dryp med den resterende dressing og drys med rødløg, croutoner og masser af friskhøvlet parmesanost.
Server sammen med en kold bearnaisecreme og gode flutes.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()