0
Grillet oksesteak med majskolber salviesmør, pinjekerner og nye kartofler (4 pers.)

Grillet oksesteak med majskolber salviesmør, pinjekerner og nye kartofler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ristede pinjekerner: Kom kernerne i et ildfast fad med lidt olie og fint salt - rist dem gyldne i en 180 grader varm ovn. Hak dem groft på et spækbræt.

Kød: Krydr bøfferne på begge sider med salt og peber. Gnid det godt ind i kødet og lad bøfferne trække i 5-10 min. Hæld lidt neutral olie på en varm pande (gerne støbejernspande eller grillpande). Læg bøfferne på og lad dem få en god karamellisering før du vender dem og steger dem på den anden side. Når du har vendt dem, tilsætter du 2/3 af smørret, hakkede salvieblade og tynde skiver af hvidløg. Lad smørret bruse op, mens du vender bøfferne et par gange. Tag bøfferne af panden, når de er færdige (afhænger af hvordan du foretrækker dem stegt), og lad dem trække tildækket, mens du steger majskolberne på panden.

Majs: Fjern bladene fra majskolberne og læg dem i rigeligt godt saltet vand i 4-6 min. Tør majsene og læg dem på panden med salviesmørret og rist dem til de er let gyldne. Kom de ristede majs på en tallerken eller et lille fad - hæld salviesmørret over og drys med de hakkede pinjekerner.

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme det sidste gode smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys med masser af friskhakket persille og server straks - evt. med lidt godt salt oven på.

Anretning: Som på billedet med det brunede smør fra panden over kød og majs og server de

nykogte kartofler som tilbehør.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?