0
Grillet Porterhouse steak med haydari og grillede fladbrød

Grillet Porterhouse steak med haydari og grillede fladbrød

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Haydari er en traditionel tyrkisk meze lavet med hvidløg, friske krydderurter og tyk yoghurt. I denne version er der også bagte røde peberfrugter, feta og røget paprika der gir dybde og bund og giver det en rig og kompleks smag. Det er super dejligt med grillet kød og fladbrød.

Porterhouse steak (se video ovenover): Tag bøffen ud af køleskabet og drys krydderrubben på begge sider og pres det let ned i kødet - ret formen op med dine hænder så den er flot og ensartede i tykkelsen. Sæt bøffen på køl i et par timer eller mere. 1 time før du skal grille dem tages den ud fra køl så den kan få stuetemperatur. Sørg for at grillen er meget varm - grill nu 2-3 minutter på begge sider så du får et flot og solidt grillmønster. Sørg for at krydre godt med sort peber og god flagesalt. Når du har opnået en flot bruning og grillmønster skubbes kullene ud til siden og der steges nu ved indirekte varme under låg indtil din ønskede stege grad. Lad porterhousen trække, gerne på en rist, i 10-12 minutter inden den serveres og trancheres ved bordet.

Fif: Mørbraden bliver hurtigere gennemstegt end kødet på filetsiden af benet - så hvis du kan undgå lige så høj varme der er det perfekt. Lad evt. mørbrad siden beskytte af lidt stanniol eller træk den ud mod siden af grillen hvor der ikke er så varmt.

Bagt peber: De røde peberfrugter (brug ikke snackpebre - men derimod store kødfyldte pebre) gnides med lidt olie og bages i en 250 grader varm ovn i 20 minutter. Tages ud af ovnen og dækkes til med sølvpapir. Når pebrene er afkølet fjernes den sorte skræl og kernerne.

Haydari: Blend peberfrugt, hvidløg, chili og halvdelen af fetaen - kom nu yoghurt og det sidste feta i sammen med skyllet og plukket persille - pulse med blenderen (brug en foodprocessor - der er bedst) smag til med røget paprika, salt og peber. Dryp gerne lidt god olivenolie over ved anretningen.

Server kødet med grillede fladbrød der dyppes i god olivenolie blandet med zatar og server haydari og en grøn salat dertil.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?