0

Grillet roastbeef med salat af grillede grøntsager, feta og oliven

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Roastbeef: Rør 2 fed pressede hvidløg med lidt olie og godt med salt og peber og gnid roastbeefen godt med krydderolien. Stik et stegetermometer i på det tykkeste sted og læg stegen på grillen - ved indirekte varme. Læg låg på grillen og lad den stege til centrumtemperaturen når 55 grader (det tager ca. 25-30 min.). Lad roastbeefen hvile tildækket 15 min. inden den skæres i skiver.

Salat: Rens peberfrugter og rødløg og skær dem begge i 2 cm brede både. Skær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver og skyl spinaten godt. Pisk 2 fed pressede hvidløg, sennep, 1 tsk. sukker og 3 spsk. olie sammen til en dressing og smag til med sukker, salt og peber. Sæt en foliebakke direkte over kullene (når stegen er taget af) og kom lidt olie i. Læg løgene i og lad dem riste til de er bløde og klare. Vend peberfrugter, squash og aubergine med lidt olie, salt og peber og grill dem direkte på grillristen til de er gyldne og møre. Kom dem op i foliebakken efterhånden som de er færdige. Bred spinaten ud på et fladt fad, anret de grillede grøntsager ovenpå og dryp dressingen over. Top med smuldret feta, oliven og strimlet basilikum.

Server sammen med en klassisk kartoffelsalat, en bagekartoffel eller bare en god skefuld tzatziki og godt brød.

Kommentarer og forslag til opskriften