
Puré: Kog hønsefonden op i en kasserolle og tilsæt polentaen under omrøring. Lad det simre ved lav varme under jævnlig omrøring i 5-10 min. til majsgrynene er møre. Blend eller mos imens majskernerne til en grov puré. Tag majsgrøden af varmen, rør majspuré, smør og cheddar i og smag til med salt og peber.
Salsa: Skræl mangoen, skær kødet fri af stenen og snit kødet i små fine tern. Skær tomaterne ligeså og hak rød- og hvidløg helt fint. Befri avokadoerne for skal og sten og skær kødet i fine tern. Hak ½ bundt koriander groft og vend det hele sammen med 2-3 spsk. limesaft og 1 spsk. olie. Smag til med tabasco, salt og peber og server straks.
Fisk: Dup fiskefileterne tørre og lav 2 ridser i skindet på hver filet. Rør karrypastaen med 1 spsk. olie og et nip salt og gnid fisken ind i blandingen. Varm en grillpande godt op ved medium-høj varme og læg fisken på skindsiden. Grill 3-5 min. afhængigt af tykkelse, vend forsigtigt og grill yderligere 1-2 min. til kødet er mørt.
Anretning: Fordel majspuréen i store dybe tallerkner og læg en fiskefilet på med skindsiden opad. Top med salsa, drys med resterende grofthakket koriander og limebåde.
Giv en sprød grøn salat og sprøde flutes til.
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften