0

Grillet rødfisk på cremet majspuré med tomat-mango-avokadosalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødfisk, Mælk

Fremgangsmåde

Puré: Kog hønsefonden op i en kasserolle og tilsæt polentaen under omrøring. Lad det simre ved lav varme under jævnlig omrøring i 5-10 min. til majsgrynene er møre. Blend eller mos imens majskernerne til en grov puré. Tag majsgrøden af varmen, rør majspuré, smør og cheddar i og smag til med salt og peber.

Salsa: Skræl mangoen, skær kødet fri af stenen og snit kødet i små fine tern. Skær tomaterne ligeså og hak rød- og hvidløg helt fint. Befri avokadoerne for skal og sten og skær kødet i fine tern. Hak ½ bundt koriander groft og vend det hele sammen med 2-3 spsk. limesaft og 1 spsk. olie. Smag til med tabasco, salt og peber og server straks.

Fisk: Dup fiskefileterne tørre og lav 2 ridser i skindet på hver filet. Rør karrypastaen med 1 spsk. olie og et nip salt og gnid fisken ind i blandingen. Varm en grillpande godt op ved medium-høj varme og læg fisken på skindsiden. Grill 3-5 min. afhængigt af tykkelse, vend forsigtigt og grill yderligere 1-2 min. til kødet er mørt.

Anretning: Fordel majspuréen i store dybe tallerkner og læg en fiskefilet på med skindsiden opad. Top med salsa, drys med resterende grofthakket koriander og limebåde.

Giv en sprød grøn salat og sprøde flutes til.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?