0

Grillet rødspætte med nektariner, rødløg og krydderurteolie på cremede majs med bacon, peberfrugt og porre

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Majs: Befri majskolberne for blade og hår og kog dem møre i letsaltet vand i 10 min. Lad dem køle en smule af og skær kernerne af kolberne med en skarp kniv. Grill peberfrugten over høj varme til skallen er sort hele vejen rundt. Læg den i en plastpose og lad den hvile 10 min. Træk skindet af, fjern stilk og kerner og skær kødet i fine små tern. Rens porren og skær den i tilsvarende små tern. Kom piskefløden i en lille gryde med et nip cayenne, salt og peber og kog det op ved middel varme. Kom halvdelen af majskernerne, kaffefløde, sukker og majsstivelse i en blender og kør det helt glat. Kom det i den kogende fløde og lad det simre et kvarters tid til konsistensen er blød og cremet. Rist imens baconen gylden på panden, kom porrerne ved og sauter til de lige er klare. Rør peberfrugt og de resterende majskerner i og rist videre 2-3 min. Vend blandingen i den cremede majs og smag til med salt og peber.

Fisk: Trim og pluk krydderurterne og hak dem fint. Rør dem sammen med ½-¾ dl olie til det lige flyder. Smag til med salt og peber og lad det trække på køkkenbordet. Halver nektarinerne, fjern stenene og skær kødet i 1 cm brede både. Pil løgene og snit dem i ditto både. Kom begge dele i en alubakke, vend dem med honning, olie, lidt salt og peber og stil dem på grillen over god varme til de er let gyldne. Dup fiskefileterne tørre og krydr dem let med salt og peber. Tag nektariner og løg af varmen og kom dem over i en skål. Fold fileterne og læg dem i alubakken. Dryp med lidt olie og stil dem over indirekte varme og under låg i 5 min. Fordel nektariner og løg ovenpå og grill yderligere 2-4 min. til fisken er mør. Dryp med krydderurteolie og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?