0

Grillet skinkemignon med peberfrugt-BBQ-sauce og letristede nye kartofler med smør og frisk estragon

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauce: Rens peberfrugter og løg og skær dem i grove tern. Pil hvidløgene og vend det hele sammen med olie, salt og peber. Bred dem ud i et ovnfast fad og rist dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. til de er møre og gyldne. Hæld det hele i en blender sammen med spidskommen og barbecuesauce, kør det helt glat og smag til med salt og peber.

Kartofler: Skrub kartoflerne og kog dem netop møre i velsaltet vand. Hæld vandet fra, lad dem dampe tørre og vend dem sammen med smør, grofthakket estragon og et nip salt. Hæld dem i en alubakke og sæt dem på grillen i 7-10 min. til de har taget lidt farve.

Kød: Dup kødet tørt, vend det med halvdelen af saucen og lad det marinere på køl i en times tid. Stik et stegetermometer i stegens tykkeste sted og læg den på grillen ved indirekte varme. Grill den under låg i 20-30 min. til centrumtemperaturen når 60 grader. Pensl med saucen flere gange undervejs. Lad stegen hvile tildækket i 15 min., skær den i ½ cm tynde skiver og server med den resterende barbecuesauce til.

Server sammen med en grøn salat med kold krydderurte-cremefraichedressing og godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?