0
Grillet steak med Baba ganoush, perlebyg og mandarin & rødkål salat

Grillet steak med Baba ganoush, perlebyg og mandarin & rødkål salat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Baba ganoush (auberginedip): Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 10-15 steder. Halver auberginen, og læg den i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp generøst med en god olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 250 grader varm ovn i 20 min., til auberginen er mør og gylden. Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud. Undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges). Blend frugtkødet sammen med halvdelen af hvidløgene, god olivenolie (der skal bruges en del), citronsaft (gem lidt til salsaen) og Baba ganoush krydderiet (gem 1/3). Juster evt. med lidt salt og ekstra citronsaft. Ved anretning stænker du med en smule god olivenolie.

Perlebyg: Kog den skyllede perlebyg i rigeligt, letsaltet vand i ca. 12-15 min. afhængig af, hvor meget bid du vil have i dem. Dræn overskydende væde fra i en sigte. Lad dem dryppe af i 5 minutter og derefter afkøle let – kom dem i en skål.

Mandarindressing: Riv den orange skal af halvdelen af mandarinerne. Kom dem i en morter med 1-2 spsk. sukker og 1-2 tsk. groft salt. Arbejd det hele sammen til en fin masse. Rør med grov sennep, lidt citronsaft og cirka dobbelt så meget af din bedste olivenolie som sennep og citronsaft tilsammen.

Mandarin- & rødkålssalat: Fjern de yderste blade på rødkålet og del det i kvarte. Fjern stokken, og snit kålet, så fint du kan (gerne på et mandolinjern). Skræl mandarinerne, pil dem i både, og skær dem i mindre stykker. Bland kål og mandariner med den kogte, let afkølede perlebyg, og vend med dressingen hakket persille.

Kød: Krydr bøfferne på begge sider med salt og peber. Gnid det godt ind i kødet, og lad bøfferne trække i 5-10 min. Hæld lidt neutral olie på en varm pande (gerne støbejernspande eller grillpande). Læg bøfferne på, og lad dem få en god karamellisering, før du vender dem og steger dem på den anden side. Når du har vendt dem, tilsætter du en lille klat smør og de sidste hele letknuste hvidløgsfed. Lad smørret bruse op, mens du vender bøfferne et par gange. Tag bøfferne af panden, når de er færdige (afhænger af hvordan du foretrækker dem stegt), og lad dem trække tildækket et par minutter.

Anretning: Som vist med baba ganoush og hele stegte hvidløgsfed ovenpå bøfferne. Drys det sidste baba ganoush krydderi over retten.

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?