Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fenniklen i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv eller et mandolinjern.
Pres citronen, og vend fennikelskiverne i citronsaften, krydr med salt, og gem blandingen til senere.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min, længere, før du hælder vandet fra.
Pil hvidløg, og fjern de største stilke på persillen. Kom hvidløg og persille i en skål sammen med krydderiblandingen, 2 spsk. eddike og 1/2 spsk. olie pr. person.
Blend det hele til en pestokonsistens med en stavblender, og hæld evt. lidt af væden fra kødposen i, hvis konsistensen ikke er flydende. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det har fået godt med farve på to sider.
Skær blommerne i både, anret dem henover fennikelsalaten, og krydr med peber.
Servér kødet med kartofler, salat og chimichurri.
Chimichurri krydderi indeholder:
25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager
Kundekommentarer ()