0
Grillet T-bone af gris med stegte asparges og sauce gribiche

Grillet T-bone af gris med stegte asparges og sauce gribiche

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Grise T-bone: Tag bøfferne ud af køleskabet og drys krydderrubben på begge sider og pres det let ned i kødet - ret formen op med dine hænder så de er flotte og ensartede i tykkelsen. Sæt bøfferne på køl i et par timer eller mere. 1 time før du skal grille dem tages de ud fra køl så de kan få stuetemperatur. Sørg for at grillen er meget varm. Pensl bøfferne med lidt olie og grill nu 4-5 minutter på begge sider så du får et flot og solidt grillmønster. Lad et par kviste rosmarin og et par letknuste fed hvidløg grille med. Sørg for at krydre godt med flagesalt. Lad gerne kødet trække 3-4 minutter inden det serveres.

Fif: Mørbraden bliver hurtigere gennemstegt end kødet på filletsiden af benet - så hvis du kan undgå lige så høj varme der er det perfekt. Beskyt evt. mørbrad siden af lidt stanniol eller træk den ud mod siden af grillen hvor der ikke er så varmt.

Asparges: Fjern de træede ender på både de hvide og de grønne asparges ved at brække dem af. Skræl de hvide asparges fra hovedenden mod roden og ret dem til med en kniv så aspargesene er lige lange. De grønne asparges skrælles evt. også på den nederste halvdel og rettes på samme måde til. De hvide asparges koges i en stor pande/sauteuse med 1/2 dl vand og 75 g smør (læg aspargesene i ét lag) og lidt salt. Kog for fuld damp uden låg indtil alt vandet er fordampet og kogningen nu går over i en stegning. Når aspargesene begynder at tage farve tilsættes endnu 50 g frisk smør til panden og de hvide asparges vendes rundt i det brune smør. De grønne asparges grilles et par minutter og vendes derefter med i smørret hos de hvide asparges i de sidste 30-40 sekunder. Lige før servering hæledes sauce gribiche(* se opskrift herunder) over aspargesene samt et generøst drys af dine favorit krydderurter og der krydres med friskkværnet peber.

*Sauce gribiche

2 spsk rødvinseddike

1,5 dl ekstra jomfru olivenolie

3 tsk Dijon sennep

4 æg

2 spsk kapers

10 cornichons

2 spsk hakket estragon

2 tsk hakket purløg

2 tsk hakket kørvel

2 tsk bredbladet persille

1 tsk salt

1 tsk friskkværnet sort peber

Sauce gribiche - Sådan gør du:

Hak kapers, persille, estragon, purløg, kørvel, cornichons fint. Kog æggene i 10 minutter – køl dem af og hak dem fint. Rør rødvinseddike og sennep sammen og rør derefter olien i lidt efter lidt. Vend de øvrige hakkede ingredienser deri og smag til med salt og peber. Lad gerne denne sauce hvile en times til inden den bruges.

Bonusinfo

Texan rub indeholder: 10% Timian, 10% allehånde, 10% hvidløg, 10% sort peber, 10% kanel, 10% nelliker, 10% paprikaflager, 10% ingefær og 20% urteboullion

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?