0
Grillet tomahawk ribeyesteak med grønne asparges, hjemmelavede pommes frites samt en lækker pebersauce og en grøn salat

Grillet tomahawk ribeyesteak med grønne asparges, hjemmelavede pommes frites samt en lækker pebersauce og en grøn salat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

bagekartofler
Pommes frites

Skræl og skær kartoflerne ud til pomfritter - lad dem udvande i masser af koldt vand i MINDST 1 time - gerne natten over. Fritér dem i 140 grader varm rapsolie til de begynder at mørne - tag dem op og lad dem afdryppe på en avis. Fritér dem anden gang - efter du har stegt fisken - denne gang i 180 grader varm olie - til de er gyldne og sprøde. Afdryp på køkkenrulle eller avis - giv dem godt med salt.

tomahawk bone in ribeye steak a ca 1 kg
Tomahawk bone in ribeye steak:

Tag kødet ud af køleskabet og drys 2/3 af krydderrubben på begge sider og pres det let ned i kødet - ret formen op med dine hænder så den er flot og ensartet i tykkelsen. Sæt bøffen på køl i et par timer eller mere. 1 time før du skal grille dem tages den ud fra køl så den kan få stuetemperatur. Sørg for at grillen er meget varm. Grill nu på en meget varm grill med direkte varme i 2-3 minutter på begge sider så du får et flot og solidt grillmønster. Sørg for at krydre godt med god flagesalt. Når du har opnået en flot bruning og grillmønster skubbes kullene ud til siden og der steges nu ved indirekte varme under låg indtil din ønskede stegegrad. (Brug meget gerne et stegetermometer og steg til ca 57-58 grader i kernen for en medium til rød bøf!). Lad tomahawk’en trække, gerne tildækket og lunt på en rist i 8-10 minutter inden den serveres og trancheres ved bordet.

Fif: Grill gerne et helt hvidløg med og pres det møre hvidløgspure ud på kødet mens du sidder ved bordet - og pensl gerne kødet med lidt lidt olie og frisk timian et par gange under stegningen.

Pebersauce

Kom 1-2 dl af rødvinen i en gryde og kog det ind så der kun er 1/3 tilbage - kom pebersaucen på og kog den forsigtigt igennem et par minutter mens du rører i den. Montér evt. med 25 g smør pr. person og smag til med salt og peber samt lidt citronsaft.

Grøn salat

Skyl salaten grundigt og sorter evt. beskadigede blade fra! Slyng den tør i en salatslynge. Vend salaten med lidt af din bedste olivenolie samt god eddike som fx. balsamico samt friskkværnet sort peber og lidt salt. Vend med revet parmesan (brug det halve her!)

Asparges:
Skræl evt. den nederste 1/3 af de grønne asparges (se video ovenover) fra hoved mod rod - knæk den nederste træede del af og ret bunden til så den bliver lige. De soignerede asparges steges på en panden i halvt smør halvt olivenolie til de er gyldne og møre - krydres med salt. Lige før servering krydres med friskkværnet peber , citronsaft og lidt af den gule skal. Riv det sidste parmesan over aspargesene.
Anretning:

Anret pommes frites, salat og sauce i skåle. Kom asparges på et fad og trancher kødet og kom ved de grønne asparges (se video ovenover) - drys klippet brøndkarse over retten og drys kødet med god flagesalt som fx Læsø eller Maldon.

Bonusinfo

Tomahawk Steak er en kæmpe forvokset Côte du Boeuf med hele ribbensknoglen intakt. Kødet har en fantastisk intermuscular fedtmarmorering, hvilket gør den til den mest smagfulde og saftige af alle bøffer.

Bonusinfo

South American Beef Rub indeholder: urteboullion*, sød paprika, hvidløg, spidskommen, sort peber, oregano, cayenne og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.


*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, majsstivelse,  gærekstrakt, vand, sojabønner, porre, persille, selleri, gulerod, bukkehornsfrø, løvstikke, pastinak, solsikkeolie, gurkemeje.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?