0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Forberedelse: Hak rødløg og bladselleri og blancher det hele i smør til løgene er klare. Tilsæt lidt salt og peber og sæt det til side.

Skær torsken i ca. 3 cm tykke skiver og læg dem i et ildfast Weberstyle fad, der er smurt med rapskimolie. Kom lidt salt og peber på.

Tilbehør:

Kog kartoflerne.

Gulerødder: Start med at lave en smørblanding til gulerødderne: Varm 50 g smør, 1 spsk. rødvinseddike og et fed knust hvidløg over svag varme - pas på det ikke branker. Imens koger du gulerødderne - ca. 5 min. Skyl dem straks i koldt vand, så den indvendige kogning stopper. Når de er kolde lægges de i en lille skål og pensles med den smeltede smørblanding.

Kør persillen gennem en persillekværn ned i en lille skål.

Ved grillen: Sæt fadet med torskestykkerne på grillen og læg gulerødderne ved siden af (så de får indirekte varme). Gulerødderne skal have brændemærker fra risten - så de skal vendes regelmæssigt. Når de er grillet lægges de i et lille Weberstyle fad, som sættes ved siden af fadet med torskestykkerne (så de holdes varme).

Når fiskekødet er blevet hvidt, er torsken færdig.

Servering: Når torsken er færdig, fordeler du de blancherede selleri og løg ovenpå og drysser persille over både fisk og gulerødder. Server med de små kogte kartofler og evt. lidt smeltet smør.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften