Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kog kartoflerne næsten møre i let saltet vand i ca. 12-14 min., afhængig af deres størrelse. Kom de kogte kartofler i en sigte, og lad dem dampe af, og køle lidt ned.
Pil evt. de let afkølede kartofler (hvis du ikke vil spise skrællen), og skær dem derefter i skiver på ca. 0,5 cm.
Pil rødløgene, skær dem fint, og kom dem i en stor gryde sammen med 3 spsk. eddike og 2 spsk. vand pr. pers. Kog det hele sammen, indtil løgene er møre.
Tilsæt 15-25 g smør pr. pers., og lad det smelte.
Bland de skiveskårede kartofler og sukker (1-2 spsk. pr pers.) i gryden, og krydr med salt og masser af sort peber.
Lad væsken koge sammen med kartoflerne, indtil de er gennemvarme.
Vær forsigtig med at røre for meget og for voldsomt, da kartoflerne ellers vil smuldre.
Smag til med 0,5-1 spsk. sennep pr. pers. (kan udelades), salt og masser af sort peber igen, og justér eventuelt med mere eddike.
Vend, lige før servering, skyllet og slynget spinat i den varme kartoffelsalat, og lad det falde sammen.
Grill eller steg medisterpølserne i lidt neutral olie, til de er gyldne og sprøde.
Et godt fif er, at stege ved medium til lav varme, og give sig god tid til stegningen. Det må godt tage 12-15 min., at stege en pølse perfekt.
Som vist på billedet!
Servér gerne ketchup til at dyppe pølserne i.
Fif: alle med hår på brystet kan med fordel finde krukken med den stærke sennep frem også ;-) NB. fiffet må også gerne benyttes af mænd ;-)
Kommentarer og forslag til opskriften