Forvarm ovnen til 200 grader. Pil løget og skyl kartoflerne grundigt. Skær løg i 1/8 dele og kartoflerne i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bages i ca. 25 min., indtil de har fået godt med farve og er bløde ind til midten.
Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Halvér appelsinen og pres appelsinsaften ned i en skål, tilsæt 1/2 spsk. eddike og olivenolie pr. person, og bland med sennep, indtil det bliver lidt tykt. Krydres med salt og peber.
Skyl fenniklen og æblet grundigt, afdryp for vand, skær i tynde skiver, og vend rundt i dressingen lige før servering.
Bag pølserne på en bradepande dækket med bagepapir i ca. 5 min.
Servér de bagte kartofler og løg med de lune pølser sammen med salaten, som toppes med de ristede solsikkekerner.
Kommentarer og forslag til opskriften