Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skrub/skrab kartoflerne grundigt, og skyl dem. Kog kartoflerne i rigeligt, godt saltet vand i ca. 18-20 min., og lad dem dampe af i et dørslag.
Skyl de røde peberfrugter, gnid dem med lidt olivenolie, og grill dem under grillen i ovnen, til de er HELT mørke på alle sider.
Tag peberfrugterne ud af ovnen, kom dem i en skål, og dæk den til med film eller stanniol.
Rist mandlerne ved eftervarmen i ovnen.
Pluk og skyl persillen.
Når de røde peberfrugter er let afkølede efter ca. 10 min., fjernes det sorte skind og kernerne, og begge dele kasseres.
Blend, på blenderens pulsfunktion, de bagte peberfrugter med 0,5 fed hvidløg pr. pers., halvdelen af salatosten inkl. den olie de ligger i, de ristede mandler og den plukkede persille. Kom også 2 spsk. god olivenolie i pr. pers., du laver mad til.
Smag til med haydari krydderimix , salt og peber samt lidt sukker og lidt lys eddike.
Skær de kogte kartofler i skiver, og snit kål, så fint du kan (brug gerne et mandolinjern).
Drys kålen med lidt fint salt, og knug det med hænderne. Lad kålen salte i 5 min., og vrid væden ud af kålen (kassér væden).
Vend kål, kartofler og haydari sammen.
Steg pølserne i lidt olie, eller grill dem, til de er gyldne og sprøde.
Et godt fif er at stege ved medium til lav varme, og give sig god tid til stegningen. Det må godt tage 10 min., at stege en perfekt pølse. For husk nu: En pølse skal serveres med følelse.
Som vist på billedet. Smuldr det sidste salatost over.
Haydari krydderimix indeholder:
Kundekommentarer ()