0

Grillspyd med BBQ-sauce af vandmelon og lune citronkartofler

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

BBQ-sauce: Fjern evt. kerner fra vandmelonkødet og skær kødet i stykker, der kan lægges i en foodprocessor. Pil løgene og skær dem i kvarte. Kom begge dele i foodprocessoren sammen med ketchup, honning og cayennepeber og kør det til en fin puré. Smag til med salt og peber. Anret halvdelen i en skål til direkte servering. Den anden halvdel bruges til pensling af grillspyddene.

Kartofler: Skrub kartoflerne og kog dem med skræl. Pil og skær dem i 2 cm tykke skiver mens de endnu er varme. Pres de 2 citroner og rør saften sammen med eddike, bouillon og cognac. Hak persille og 4 fed hvidløg og bland i. Pisk godt igennem og smag til med olivenolie, salt og peber. Hæld marinaden over de lune kartofler og servér.

Grillspyd: Pres 2 fed hvidløg og rør det med oregano, 2 spsk. olie, salt og peber og vend kødet deri. Sæt ternene på spyd og lad dem sætte sig 10 min. Pensl med et lag BBQ-sauce og læg spyddene på grillen over medium varme. Grill ca. 2 min. på hver side til de er gyldne og møre og pensl med rigeligt sauce undervejs.

Server retten med grillede grøntsager, en yoghurtdressing og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/