
BBQ-sauce: Fjern evt. kerner fra vandmelonkødet og skær kødet i stykker, der kan lægges i en foodprocessor. Pil løgene og skær dem i kvarte. Kom begge dele i foodprocessoren sammen med ketchup, honning og cayennepeber og kør det til en fin puré. Smag til med salt og peber. Anret halvdelen i en skål til direkte servering. Den anden halvdel bruges til pensling af grillspyddene.
Kartofler: Skrub kartoflerne og kog dem med skræl. Pil og skær dem i 2 cm tykke skiver mens de endnu er varme. Pres de 2 citroner og rør saften sammen med eddike, bouillon og cognac. Hak persille og 4 fed hvidløg og bland i. Pisk godt igennem og smag til med olivenolie, salt og peber. Hæld marinaden over de lune kartofler og servér.
Grillspyd: Pres 2 fed hvidløg og rør det med oregano, 2 spsk. olie, salt og peber og vend kødet deri. Sæt ternene på spyd og lad dem sætte sig 10 min. Pensl med et lag BBQ-sauce og læg spyddene på grillen over medium varme. Grill ca. 2 min. på hver side til de er gyldne og møre og pensl med rigeligt sauce undervejs.
Server retten med grillede grøntsager, en yoghurtdressing og godt groft brød til.
Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)
Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften