0

Grillspyd med marinerede skinketern og salat af grillet middelhavsgrønt med feta, oliven og basilikum

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinade: Bland 2 fed presset hvidløg, timianblade, citronsaft, røget paprika, spidskommen, koriander, oregano, gurkemeje, ½ tsk. salt og et godt kværn peber sammen med 3 spsk. olie. Vend skinketernene i marinaden og sæt det på køl ½-1 time. Læg samtidig træspyddene i blød i vand.

Salat: Rens peberfrugter og rødløg og del dem begge i 2 cm brede både. Skær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver. Pisk 2 fed presset hvidløg, sennep, sukker og 3 spsk. olie sammen til en dressing og smag til. Sæt en foliebakke på grillen ved medium varme og tilsæt lidt olie. Læg løgene i og lad dem riste til de er bløde og klare. Vend peberfrugter, squash og aubergine sammen med lidt olie, salt og peber og grill dem direkte på grillristen til de er gyldne og møre. Læg dem op i foliebakken efterhånden som de er færdige. Anret de grillede grøntsager på et flot fad og dryp dressingen over. Smuldr feta over og drys med oliven og iturevne basilikumblade. Server straks.

Spyd: Sæt kødet på spyddene (brug 4 til 8 spyd afhængig af længde), pensl dem med et tyndt lag olie og grill dem over god varme 3-4 min. på hver side. Lad dem hvile i 5 min. før servering.

Server sammen med små ristede nye kartofler og godt italiensk brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?