0
Grillspyd Porchetta med syltet citron og kartoffelsalat med radiser og purløg (4 pers.)

Grillspyd Porchetta med syltet citron og kartoffelsalat med radiser og purløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Kom grillspyddene i en skål og hæld kogende vand over - lad dem gerne ligge deri i ca. 10 minutter (dette forhindrer at de senere brænder på grillen!). Kom kødet i en skål og drys halvdelen af porchettakrydderiet over - vend rundt med lidt salt og peber. Skær rødløg i både og del peberfrugten i mindre stykker - kom kødet, løg og peber på grillspyddene og pensl dem med lidt citronolien. Nu er de klar til grilning på pande eller grill. De grilles på høj direkte varme i ca. 1,5 - 2 minutter på hver side (alle 4!). Når de er færdiggrillede - kommes de på en lun tallerken eller fad og resten af citronolien hældes over.

Citronolie: Start med at lave syltet citron! Skyl citronen og skræl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule). Skær skallen i så fine strimler som muligt (brug evt. et juliennejern eller rivejern). Læg dem i en lille skål, tilsæt ½ tsk. fint salt og saften fra citronen. Lad det hele trække i 10-15 min. Hæld samme mængde af din bedste olivenolie over den syltede citron og tilsæt det sidste porchettakrydderi sammen med masser af knust sort peber.

Kartoffelsalat: Kog kartoflerne møre i saltet vand - køl dem lidt ned med koldt vand og pil skrællen af. Del dem i 2-3 stykker. Soigner radiserne og skær dem ud i tern og vend dem med kartoflerne - krydr med salt og peber. Skær rødløg tyndt - gerne på en mandolin - læg dem i lidt citronsaft i 5-10 minutter. Lav en dressing af sennep, rørt med lidt sukker, god olivenolie og salt og peber. Vend kartofler og radiser med dressingen og masser af fintskåret purløg - smag til.

Bonusinfo

Porchetta krydderi indeholder: 

Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?