Begynd med de bagte tomater.
Bagte tomater: Halver cherrytomaterne og placer dem i et ovnfast fad smurt med olie. Krydr med rødløg skåret i fine tern, sukker, salt, olivenolie og balsamico. Vend det hele sammen og bag det i en 160 grader varm ovn i ca. 30 min. Jo længere tid ved svag varme - jo bedre smag i tomaterne. Men tiden kan forkortes ved højere varmegrader.
Fisk: Skær fileten ud i mindre stykker, krydr med salt og lidt peber (eller andre krydderurter efter behag) og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken. Steg dem på en grillpande ved moderat varme i ca. 4-5 min. Steges kun på den side, hvor skindet har siddet (den grå side). Lad fisken trække lidt inden servering.
Puré: Blend basilikum, skal og saft fra 1/4 usprøjtet citron, pinjekerner, 2-3 spsk. olivenolie og evt. ½ fed hvidløg til det binder sammen.
Server små kartofler til retten.
Kommentarer og forslag til opskriften