0
Gris garam masala med sprøde kikærter & naan

Gris garam masala med sprøde kikærter & naan

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Kashmir

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

zittauerløggrøn chilihvidløgingefærpizzadej - på surdej
1 min.
Forberedelse:

Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 min. før du skal bruge den.

Pil og snit løg, pil og hak hvidløg, og skær chili i tynde skiver (fjern evt. kernerne, hvis du ikke vil have retten FOR stærk!)

Skræl og riv ingefær.

Hakket grisekødgaram masalaflåede og hakkede tomaterkikærter
10 min.
Gris garam masala

Kom kikærterne i en sigte, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i et par minutter.

Rist kødet af på en stor pande i meget varm neutral olie, og krydr med garam masala krydderiblandingen (gem lidt til senere), salt og peber.

Kom løg og hvidløg på, og steg det med i 2-3 min. Tilsæt ingefær og chili (gem evt. lidt til pynt), og steg yderligere i 1 minut. Kom så de drænede kikærter på panden, og steg dem med i et par minutter. 

Tilsæt til sidst de hakkede tomater, og kog det hele stille og roligt, indtil næsten al væden er kogt ind.

Smag til med en smule lys eddike eller citronsaft (hvis du har lidt citron) samt salt og en lille smule sukker. 

pizzadej - på surdejgaram masala
20 min.
Naan

Del hver dejkugle i 2 stykker, og rul eller tryk hvert stykke ud til lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord.

Bank overskydende mel af, og pensel dejen med lidt olie eller endnu bedre med lidt klaret/smeltet smør.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 2-3 min på hver side, og vend gerne flere gange undervejs.
Kom en lille klump frisk smør på hver af de nybagte naan, som dermed smelter derpå, mens du bager resten. Drys også med lidt god flagesalt og lidt af krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte naan lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
OBS:
Hvis du ikke orker den lidt omfattende, omend autentiske, proces med at stege brødene på en pande, kan dejen også trykkes lidt flad (2-3 cm høj) på et melet bord, drysses med krydderier, og bages i 20-25 min. ved 175 grader.
yoghurt naturel
30 min.
Anretning

Som vist på billedet med yoghurt dryppet over. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.