0
Gris i cremet pasta med rucola og parmesan

Gris i cremet pasta med rucola og parmesan

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

grisekød i strimlerspaghetti, 50% fuldkornsquashløghvidløgbladsellerichiliflager
1 min.
Grønt og gris

Steg kødet i olivenolie i en dyb, varm pande i ca. 5-7 min., til den er gylden og gennemstegt. Krydr med salt og peber, og tag den af panden. 

Skær squash i små tern, og snit bladselleri fint.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele.

Tilsæt mere olivenolie til panden fra kødet, og sautér grøntsagerne i ca. 3-4 min. Det skal ikke tage farve, men falde let sammen. Krydr med salt, peber og chiliflager. 

 

spaghetti, 50% fuldkornflåede og hakkede tomaterPiskefløde
Pasta

Kog pastaen i ca. 10 min., til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem kogevandet. 

Kom kødet tilbage i panden med grøntsager, tilsæt hakkede tomater og fløde, og lad det hele koge i 4-5 min. Smag til undervejs med salt og peber og evt. et nip sukker. 

Vend pasta i, spæd gerne med en smule kogevand, og kog i 1-2 min. Smag til med salt og peber. 

rucolaparmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Anretning

Anret gris i cremet pasta i dybe tallerkener, og top med rucola og revet parmesan.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.