Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Varm en wok op med olie, og steg kødet ved høj varme i ca. 5-6 min., til det er gyldent og gennemstegt. Krydr med salt og peber, og tag det op af wokken.
Kom havrerisene i kogende saltet vand, og kog i ca. 10 min. Sigt vandet fra inden servering.
TIP: Havreris behøver ikke at blive skyllet før brug, og skal koges i rigeligt, saltet vand ligesom pasta.
Snit løg i både, halvér tomaterne, og snit pak choy groft.
Kom det hele i wokken, evt. tilsat lidt mere olie, og steg i ca. 1 min.
Pil de yderste blade af citrongræsset, og hak ca. 1 spsk. af den hvide, nederste ende fint.
Hak ingefær og hvidløg, og tilsæt det hele under omrøring. Lad det varme med i ca. 1 min.
Tilsæt karry, steg kort, og tilsæt kokosmælk samt evt. en smule vand (du kan evt. bruge kogevand fra havrerisene).
Kom kødet tilbage i wokken, kog op, og smag til med salt og peber.
Hak peanuts groft.
Anret havreris i dybe tallerkener, top med gris i karry, og drys de hakkede peanuts over.
Servér straks.
Havreris er hele, letpolerede havrekerner med en mild, nøddeagtig smag og en behagelig fast konsistens. De er et sundt og mættende alternativ til ris og pasta og kan bruges i alt fra risotto og gryderetter til salater og vegetariske frikadeller.
Havre er rige på kostfibre og en god kilde til plantebaseret protein, hvilket gør havreris til et nærende valg, der holder dig mæt længe og giver stabil energi.
Samtidig er havre en af de mest bæredygtige afgrøder, vi dyrker i Danmark. Havreris produceres lokalt og har et lavt klimaaftryk sammenlignet med importerede ris, hvilket gør dem til et mere CO₂-venligt valg i køkkenet.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften