0
Gris i rød karry med pak choy og kokosmælk

Gris i rød karry med pak choy og kokosmælk

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Karryen er ikke super stærk, men smag alligevel til, så den bliver, som du kan lide den.

Vil du have lidt mere smæk på smagen, kan du smage til med fiskesauce eller soya.

Og husk altid, at lidt sukker virker som smagsforstærker, og giver lige det, der ofte mangler. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jasminrisgrisekød i strimler
1 min.
Ris og gris

Kog ris efter anvisningen på pakken. 

Steg kødet i olie i en dyb pande, til det er flot brunt. Krydr med salt og lidt sukker, og tag det af panden. 

gulerødderløghvidløgpak choylime
5 min.
Grønt

Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver. Skær evt. nogle af dem i stave til snacks.

Snit løg i både, skær pak choy groft, og hak hvidløg fint. 

Steg gulerødder i 1-2 min. på den varme pande fra kødet, gerne med lidt mere olie. Tilsæt løg og pak choy i 1-2 min. Krydr med salt eller fiskesauce, og tag grøntsagerne af panden. 

Kom mere olie på panden, og sautér hvidløg, uden at det tager farve. Tilsæt rød karrypasta, kom kokosmælk på, og kog op i et par minutter. Smag til med limesaft og evt. lidt fiskesauce eller salt. 

forårsløg
17 min.
Anretning

Vend kød (incl. den saft det har smidt) og grøntsager i karrysaucen, og smag det hele til.

Snit forårsløg, og anret gris i karry og kokos med kogte ris, snittede forårsløg og limebåde. Servér straks. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?