0

Gris i rød karry med pak choy og kokosmælk

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Karryen er ikke super stærk, men smag alligevel til, så den bliver, som du kan lide den.

Vil du have lidt mere smæk på smagen, kan du smage til med fiskesauce eller soya.

Og husk altid, at lidt sukker virker som smagsforstærker, og giver lige det, der ofte mangler. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jasminrisgrisekød i strimler
1 min.
Ris og gris

Kog ris efter anvisningen på pakken. 

Steg grisen i olie i en dyb pande. Brun den flot og krydr den med salt og lidt sukker. Tag den af panden. 

gulerødderløghvidløgpak choy
5 min.
Grønt

Skrub eller skræl gulerødderne, skær dem i skrå skiver (du kan evt. skære nogle af dem i stave, til snack). 

Snit løg i både, skær pak choy groft og hak hvidløg fint. 

Steg gulerødder i 1-2 min. på den varme pande fra grisen, gerne med lidt mere olie. Tilsæt løg i 1-2 min. Og tilsæt pak chok, også i 1-2 min. Krydr med salt eller fiskesauce. Tag grøntsagerne af panden. 

Kom mere olie på panden. Sauter hvidløg, uden at det tager farve. Tilsæt rød karry paste og kom kokosmælk på. Kog op i et par minutter. Smag til med limesaft og evt. lidt fiskesauce eller salt. 

forårsløg
17 min.
Anretning

Vend kød med den saft det har smidt og grøntsager i karrysaucen. Smag det hele til. 

Snit forårsløg og anret gris i karry og kokos med kogte ris og limebåde, hvis der er mere. Servér straks. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?