Denne hjemmelavede sur-sød sauce smager helt fantastisk, og er retro fra kinesisk restaurant i 90'erne.
Bortset fra, at hjemmelavet naturligvis er bedst :)
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Steg kødet i en sauterpande eller wok i olie ved høj varme i 2-3 min., til kødet er gennemstegt.
Krydr det med salt og lidt sukker, og tag det af panden.
Skær løg i slanke både, og riv ingefær fint (ok at beholde skrællen på).
Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
Steg gulerødder og løg på den varme pande i 1 min., og tilsæt så ingefær, tomatpuré og 1-2 spsk. flydende honning eller 1-2 tsk. sukker.
Rør 2-3 spsk. koldt vand pr. pers. med 1/2-1 tsk. maizena, kom det på panden, og kog op.
Skær peberfrugten i strimler og ananas i små tern.
Kom begge dele samt det stegte kød, inkl. den væde det har smidt, i retten, og lad det simre kort.
Tilsæt op til 1/2 dl mere vand pr. pers., så du får den mængde sauce, du ønsker.
Smag til med soya og lidt lys eddike.
Snit forårsløg fint, og skær lime i skiver.
Anret ris i dybe tallerkener, top med gris i sursød sauce, snittede forårsløg og limeskiver, og servér straks.
Kommentarer og forslag til opskriften