0
Gris i sur/sød sauce med ris, mango og peberfrugt

Gris i sur/sød sauce med ris, mango og peberfrugt

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminrisgrisekød i strimler
1 min.
Ris og gris

1. Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

2. Steg kødet i olie i en varm, dyb pande i ca. 5-6 min. Det må gerne brune let, og skal gennemstegtes. Krydr med salt, og tag det op af panden. 

gulerødderrød peberfrugthvidløgketchup
10 min.
Grønt og sur/sød

3. Skræl eller skrub gulerødderne, og skær dem i skiver. 

4. Skær peberfrugt i smalle strimler, og snit hvidløg fint.

5. Steg hvidløg og gulerødder i olie i den dybe, varme pande fra kødet i ca. 2-3 min. 

6. Tilsæt ketchup, ca. 1/2 tsk. sukker pr. pers. og 1/2-1 spsk. eddike pr. pers. Kog op, og spæd gerne med en smule koldt vand. 

7. Tilsæt kødet og peberfrugt, og varm det igennem.

 

TIP: Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt med koldt vand (ca. 1 spsk. pr. 2-3 pers.).

 

forårsløgmango
22 min.
Anretning

8. Snit forårsløg fint. Skær siderne af mangoen, skær kødet fri for sten og skræl og skær det i tern. 

9. Anret ris i dybe tallerkener med gris i sur/sød sauce, og drys med forårsløg og top med frisk mango. Servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften