Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand i ca. 15-20 min. under låg.
Sigt vandet fra (gem lidt kogevand til senere), og mos kartoflerne med et piskeris. Smag til med salt og creme fraiche og evt. en smørklat eller lidt olivenolie.
Steg kødet i olivenolie i en varm pande i ca. 4-5 min., til det er gennemstegt. Krydr med salt, og tag det af panden.
Skær champignon i både, og snit hvidløg og løg i tynde skiver.
Kom det hele på den varme pande, evt. med mere olivenolie, og lad det stege ca. 2-3 min.
Skær tomater i kvarte, og kom dem med på panden sammen med tomatpuré og paprika. Krydr med salt og peber, og tilsæt fløde.
Kom kødet tilbage i retten, og lad den koge indtil servering.
Smag til, og spæd evt. med en smule kartoffelvand hvis behov.
Snit forårsløg fint.
Anret kartoffelmos og gris i svampesauce i dybe tallerkener.
Top med snittet forårsløg, og servér straks.
Kommentarer og forslag til opskriften