0
Gris i svampesauce med cremet kartoffelmos

Gris i svampesauce med cremet kartoffelmos

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

melede kartoflercreme fraiche 18%
1 min.
Mos

Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand i ca. 15-20 min. under låg.

Sigt vandet fra (gem lidt kogevand til senere), og mos kartoflerne med et piskeris. Smag til med salt og creme fraiche og evt. en smørklat eller lidt olivenolie.

 

 

grisekød i strimlerchampignonshvidløgløgcherry- eller blommetomatertomatpurésød paprikaPiskefløde
5 min.
Gris

Steg kødet i olivenolie i en varm pande i ca. 4-5 min., til det er gennemstegt. Krydr med salt, og tag det af panden. 

Skær champignon i både, og snit hvidløg og løg i tynde skiver.

Kom det hele på den varme pande, evt. med mere olivenolie, og lad det stege ca. 2-3 min. 

Skær tomater i kvarte, og kom dem med på panden sammen med tomatpuré og paprika. Krydr med salt og peber, og tilsæt fløde. 

Kom kødet tilbage i retten, og lad den koge indtil servering.

Smag til, og spæd evt. med en smule kartoffelvand hvis behov. 

forårsløg
26 min.
Anretning

Snit forårsløg fint. 

Anret kartoffelmos og gris i svampesauce i dybe tallerkener.

Top med snittet forårsløg, og servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.