0
Gris i svampesauce med cremet kartoffelmos

Gris i svampesauce med cremet kartoffelmos

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

melede kartoflercreme fraiche 18%
1 min.
Mos

Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand i ca. 15-20 min. under låg.

Sigt vandet fra (gem lidt kogevand til senere), og mos kartoflerne med et piskeris. Smag til med salt og creme fraiche og evt. en smørklat eller lidt olivenolie.

 

 

grisekød i strimlerchampignonshvidløgløgcherry- eller blommetomatertomatpurésød paprikaPiskefløde
5 min.
Gris

Steg kødet i olivenolie i en varm pande i ca. 4-5 min., til det er gennemstegt. Krydr med salt, og tag det af panden. 

Skær champignon i både, og snit hvidløg og løg i tynde skiver.

Kom det hele på den varme pande, evt. med mere olivenolie, og lad det stege ca. 2-3 min. 

Skær tomater i kvarte, og kom dem med på panden sammen med tomatpuré og paprika. Krydr med salt og peber, og tilsæt fløde. 

Kom kødet tilbage i retten, og lad den koge indtil servering.

Smag til, og spæd evt. med en smule kartoffelvand hvis behov. 

forårsløg
26 min.
Anretning

Snit forårsløg fint. 

Anret kartoffelmos og gris i svampesauce i dybe tallerkener.

Top med snittet forårsløg, og servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften