0
Gris og sprøde grøntsager med hoisinsauce og nudler

Gris og sprøde grøntsager med hoisinsauce og nudler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

nudlergrisekød i strimler
1 min.
Nudler og gris

1. Kom nudlerne i en skål med 1/2 kogende og 1/2 koldt vand, og dæk skålen med et låg eller film. Lad nudlerne trække indtil brug (tjek om de er møre ellers gentag), og sigt vandet fra. 

2. Steg kødet i olie i en varm wok, til det er gyldent og gennemstegt, og krydr med salt, peber og lidt sukker. 

hvidløggulerødderspidskål
8 min.
Grønt

3. Snit hvidløg i tynde skiver og kål fint, og skær gulerødderne i skrå skiver. 

4. Vend det hele ned i wokken, steg i 1-2 min., og tilsæt hoisin og evt. lidt tamari soya og vand. Steg i yderligere 3-4 min., og smag til med salt og peber.

Tip: Du kan tykne saucen med lidt maizena rørt med vand, hvis du synes den er for tynd. 

 

forårsløglime
19 min.
Anretning

5. Snit forårsløg fint, og skær limen i skiver. 

6. Vend forsigtigt nudler med gris og grønt, og anret det hele i skåle eller dybe tallerkener. 

7. Top med forårsløg, og servér med limeskiver. 

Kommentarer og forslag til opskriften