0

Gris på spyd med ovnkartofler, tzatiki og græsk salat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

TÆND OVNEN PÅ 220 GRADER

TIP: Her er bunker af grøntsager til den græskesalat. Klargør evt. nogle af dem som snackgrønt, hvis ikke hele familien er fan af blandede salater. 

kartofleragurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
1 min.
Kartofler og tzatziki

1. Skær kartoflerne i både. Bred dem ud på bagepapir og dryp dem med lidt olivenolie. Krydr dem med salt. Bag dem i den varme ovne ca. 25-30 min, eller til de er gyldne og møre. 

2. Riv halvdelen af agurken groft og kom den i en si. Drys den med salt og lad den dryppe af i 5 min.

3. Riv hvidløg fint og rør yoghurten med hvidløg og lidt olivenolie. Klem væden af agurken og rør den i yoghurten. Smag til med salt og peber og evt. mere olivenolie. 

grisekød i strimlertomaterrød peberfrugtrødløgagurk
10 min.
Spyd og græsk salat

4. Sæt imens gris på spyd (eller lad være, du kan sagtens bare stege kødet). Steg det i rigeligt olivenolie pie n varm pande i ca. 7-9 min. Krydr med salt, peber.

5. Skær tomat, peberfrugt, rødløg og agurk i mundrette stykker. 

6. Rør en dressing af olivenolie, lys eddike, græsk salat krydderi og evt. et nip sukker. Vend dressingen med grøntsagerne eller anret den på siden. 

7. Anret salaten med brud af kota-ost. 

28 min.
Anretning

8. Servér spyd med ovnkartofler, tzatziki og græsksalat. Nyd straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Græsk salat krydderi indeholder:

50% oregano, 30% sumak, 20% hvidløgspulver

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.