
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 220 grader.
1. Skær kartoflerne i både. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt. Bag dem i den varme ovn i ca. 25-30 min., eller til de er gyldne og møre.
2. Riv halvdelen af agurken groft, og kom den i en sigte. Drys den med salt, og lad den dryppe af i 5 min.
3. Riv hvidløg fint, og rør det med yoghurt og lidt olivenolie. Klem væden af agurken, og rør den i yoghurten. Smag til med salt og peber og evt. mere olivenolie.
4. Sæt gris på spyd. Steg det i rigeligt olivenolie på en varm pande i ca. 7-9 min., og krydr med salt og peber.
5. Skær tomat, peberfrugt, rødløg og resten af agurken i mundrette stykker.
6. Rør en dressing af olivenolie, lys eddike, græsk salat krydderi og evt. et nip sukker, og vend den med grøntsagerne.
7. Anret salaten med brud af kota-ost.
TIP: Her er masser af grøntsager til den græske salat, så brug evt. nogle af dem som snack grønt, hvis ikke hele familien er fan af blandede salater. OG orker du ikke at sætte kødet på spyd, så bare steg det uden.
8. Servér gris på spyd med ovnkartofler, tzatziki og græsk salat.
Græsk salat krydderi indeholder:
50% oregano, 30% sumak, 20% hvidløgspulver
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kommentarer og forslag til opskriften