0
Grise kotelet med smashed potatoes og lun rødløgs-peberfrugtrelish

Grise kotelet med smashed potatoes og lun rødløgs-peberfrugtrelish

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Jeg har givet den klassiske kotelet nyt liv med knuste ovnkartofler, der bliver sprøde og gyldne i ovnen, og en sød-syrlig relish af peberfrugt og rødløg. Det hele samles med saftigt kød og en skefuld smør fra panden. En enkel, men slagkraftig hverdagsret med masser af smag og struktur.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Estimeret tidsforbrug

Ca. 35 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:

  • Forberedelse og kartofler: 10 min

  • Relish og stegning af kød: 20-25 min

  • Anretning: 2-3 min

Forberedelse

  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

  • Skyl grøntsager, frugt og krydderurter.

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og jordede grøntsager.

Smashed potatoes

  • Kog kartoflerne møre i godt saltet vand. Dræn og lad dem dampe af.

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

  • Læg bagepapir på én eller to bageplader, og varm dem op i ovnen.

  • Læg kartoflerne på de varme plader, og mas dem flade (0,5-1 cm tykke) med bunden af en gryde eller skål – evt. med et stykke bagepapir imellem.

  • Dryp med god olivenolie og krydr med salt og krydderiblanding.

  • Bag kartoflerne ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Åbn ovnlågen et par gange undervejs for at slippe damp ud.

Rødløgs-peberfrugtrelish

  • Skær rød peberfrugt i tynde strimler.

  • Pil og snit rødløg og hvidløg helt fint (evt. på mandolinjern).

  • Skær den lyse del af forårsløg i skiver, og gem de grønne toppe til pynt.

  • Sautér hvidløg i rigeligt olivenolie ved medium varme, til det begynder at dufte og tage farve.

  • Tilsæt rødløg og peberfrugt, og sautér videre i et par minutter.

  • Tilsæt 1 spsk. sukker og 2 spsk. rødvinseddike pr. person, og lad det koge ind, til det glaserer.

  • Krydr med salt og peber, og vend med de lyse forårsløg.

Kød

  • Krydr koteletterne med salt og peber.

  • Steg i neutral olie ved høj varme i ca. 2-4 minutter på hver side.

  • Tilsæt små klatter smør mod slutningen, og drypsteg med smørret i 1 minut.

35 min.
Anretning
  • Anret som vist
  • Drys med fintskåret forårsløgstop.

  • Server med en grøn salat vendt i god olivenolie og balsamico.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Bonusinfo

Stegt kartoffel krydderi indeholder:

30% paprika, 15% hvidløgspulver, 10% løgpulver, 10% rosmarin, 10% persille, 10% timian, 10% sort peber, 5% chipotle chili