0
Grisekoteletter med sesamvinaigrette, broccoli og mynte

Grisekoteletter med sesamvinaigrette, broccoli og mynte

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

sesamfrø
5 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

ristet sesamoliecitronSød chilisaucemyntehvidløg
10 min.
Rør vinaigretten

Riv hvidløget ned i en skål og tilsæt sesamolien, revet citronskal, citronsaften, sweet chili sauce og finthakket mynte. 

Rør rundt og smag til med salt og peber.

kotelet af gris
15 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side. Lad det hvile indtil servering, skær det skiver og krydr med salt og peber.

broccoli
20 min.
Kog broccolien

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Skær broccolien i mundrette stykker og kog i 3 minutter, indtil de er blevet møre, men stadig har et godt bid. Overfør til et fad med en hulske og lad dem dampe af.

Lige før servering vendes de med sesamvinaigretten og toppes med sesamfrøene.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kartoflerne og broccolien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
596 kcal
Fedt:
22,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,1 g
Kulhydrat:
38,4 g
heraf sukkerarter:
7,9 g
Kostfibre:
10,3 g
Protein:
41,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?