
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.
Skær aubergine og løg i grove stykker, og lad tomaterne være hele.
Overfør grøntsagerne til bagepladen, og vend dem med 1/2 spsk. olie pr. pers., salt og halvdelen af krydderiblandingen.
Bag grøntsagerne i ca. 20 min., til de er møre, og har fået lidt farve. Rør lidt rundt undervejs.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte.
Kom den skyllede bulgur i en gryde, tilsæt vand, så det godt og vel dækker, og kog i 8-10 min. under låg ved middel varme, til al vandet er fordampet.
Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Hæld yoghurten i en lille skål, tilsæt revet citronskal, og smag til med salt og peber.
Hak persillen groft, og overfør den til en stor skål.
Vend den sammen med de bagte grøntsager og bulguren lige før servering, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Varm en pande op ved høj varme.
Vend kødet i resten af krydderiblandingen, og krydr med salt og peber.
Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 1 min., til det får godt med farve. Vend kødet, og lad det stege ca. 30 sek. yderligere, til det lige netop er gennemstegt.
Servér kødet med bulgursalat og yoghurt.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kommentarer og forslag til opskriften