0

Grøn aspargessuppe med stegt mørksej, citron og sprødt brød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Bladselleri, Mælk, Gluten, Mørksej

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne aspargesporrebladselleri
1 min.
Forbered grøntsagerne

Skær porren og bladsellerien i mundrette stykker og overfør til en gryde sammen med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad det varme op ved middelhøj varme og rør jævnligt rundt.

Skræl den nederste del af aspargesene. Skær aspargesene i mundrette stykker. Gem den øverste del af aspargesene til anretning og kom resten ved porren og bladsellerien.

Lad det stege yderligere et par minutter under omrøring.

sødmælkBouilloncitron
10 min.
Rør suppen

Hæld 1/2 spsk. hvedemel pr. person i gryden og rør det godt rundt et par minutter. Tilsæt mælken og bouillonen og hæld vand i, indtil det dækker fyldet. Lad det simre under jævnlig omrøring, indtil suppen bliver cremet.

Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.

pita / somun
15 min.
Lav croutonerne

Skær brødet i små tern, og rist dem på en pande med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad brødet riste ved middelhøj varme under jævnlig omrøring, indtil overfladen bliver sprød og gylden. Krydres med salt og peber.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Steg fisken og aspargesene

Varm en pande op ved høj varme. Steg aspargestoppene uden fedtstof, så de får godt med farve på to sider. Tag dem af panden og krydr med salt og peber.

Skær fisken i små stykker og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 minut på 2 sider, indtil fisken begynder at flage. 

Krydr fisken med salt, peber og citronsaft.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og anret croutonerne, fisken og aspargesene henover.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?