0

Grøn bønnesalat med frisk pære, blå ost og ristede kastanjer (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Snit et kryds i toppen af kastanjerne og rist dem i ovnen ved 200°C i ca. 30 min. Lad dem køle lidt af og pil skallen af. Nip bønnerne og kog dem netop møre i letsaltet vand, 5-7 min. Køl dem af under koldt vand, dryp godt af og bred dem ud på et fladt fad. Del pærerne i to og fjern blomst og kernehus. Skær kødet i både, læg dem pænt på bønnerne og kom små klumper af den blå ost ovenpå. Hak kastanjerne groft og drys dem over. Pisk de resterende ingredienser sammen til en dressing, smag til med salt og peber og hæld den over salaten. Server fx til svinekam, lammekølle eller frikadeller.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?