0

Grøn frokostsalat med hvide bønner, tomat, agurk, tun, æg, oliven og hvidløgsdressing

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kog æggene smilende (ca. 7 min.), køl dem straks af under koldt vand og pil dem.

Flæk agurken på langs, skrab den bløde kerne ud og snit kødet i 3 mm tynde skrå halvmåner.

Del salaten i hele blade, skyl dem godt og slyng dem tørre.

Skær tomaterne i store tern og snit løget i fine tynde både.

Hæld bønnerne i en sigte, skyl dem igennem under koldt vand og lad dem dryppe godt af.

Rør cremefraiche, mayonnaise, presset hvidløg og citronsaft sammen og smag til med salt og peber. Bræk salaten i grove bidder, hvis nødvendigt, og anret dem på et fladt fad. Læg tun (helst i pæne bidder), bønner, agurk, tomater, kvarte smilende æg, oliven og løg ovenpå og drys med oregano.

Server straks som frokostret (eller let aftensmad) med hvidløgsdressingen og masser af sprødt flutes og koldt smør til.

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?