Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Vend efterfølgende linserne i 1/2 spsk. olie pr. person, halvdelen af hvidløget (revet), salt og peber.
Skyl basilikum, agurk, selleri og peberfrugt. Halvér peberfrugten, kassér kernehuset, og skær alle grøntsagerne i mindre stykker. Kom dem i en skål sammen med resten af hvidløget, og blend det hele med en stavblender til en homogen masse. Hæld lidt vand i, hvis konsistensen er for tyk.
Kom 1/2 spsk. olivenolie pr. person i, og smag til med salt og peber.
Skær brødet i skiver, og rist det i en brødrister eller på en tør pande.
Smør skiverne med friskost, og anret linser og ansjoser henover.
Fordel suppen i dybe skåle, og servér bruschettaer til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften