Nudler kan være skrøbelige, så vær forsigtig med, at give dem for lang tilberedningstid.
Både når du steger dem, og når du forkoger dem.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor gryde godt saltet vand over til nudler.
Tilsæt nudlerne til gryden, når vandet koger, sluk blusset, lad dem trække under låg i ca. 2 min., og sigt vandet fra.
Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske, og bank agurken, så den går lidt i stykker.
Skær agurken i mundrette stykker, kom den i en si, drys med salt, og lad den stå i 5-10 min.
Rør en dressing af kimchi krydderi, sesamolie, saft af 1/2-1 citron og lidt sukker.
Klem gerne agurken let med hænderne, og vend den med dressingen.
Snit forårsløg, og vend dem i lige inden servering.
Rist cashewnødderne i en varm wok eller pande i ca. 1-2 min. Tag dem af, og rengør panden/wokken med et stykke papir.
Skær spidskålen i grove stykker og rødløget i både.
Steg spidskålen i olie i wokken/panden fra før i 2-3 min. Tilsæt gerne en smule vand, så den dampsteger. Tilsæt så rødløg, og steg kort.
Kom peanutbutter og chilisauce ved, og smag evt. til med lidt sukker. Tilsæt vand efter behov, og smag til igen, evt. med lidt eddike.
Skær avocadoen i tern.
Anret lune nudler med lun spidskål, agurkesalat, avokado og cashewnødder, og servér straks.
NB. Foto viser broccoli, men her modtager du spidskål.
Kimchi krydderiblanding indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften