TIP: Jeg blender spinaten med væde til risottoen, fordi jeg elsker at den bliver helt grøn. Orker du ikke det, så smider du bare spinaten i sammen med ærterne.
Skyl risen grundigt og afdryp den. Hak løg og hvidløg fint og sauter løg, hvidløg og ris i rigeligt olivenolie i en sauterpande. Det skal ikke tage farven, men både ris og løg må gerne blive klare. ca. 1-2 min.
Tilsæt 1/2-1 dl hvidvin og lad det koge væk (kan undlades).
Tilsæt vand eller bouillon løbende til risottoen, så den langsomt absorberer væden. Du skal bruge ca. 2-3 dl væde pr. 100 g ris.
Blend spinaten med 1 dl vand. Riv parmesanen.
LIGE INDEN SERVERING:
Tilsæt ricotta og krydr med salt og peber når risene er godt al dente. Kom spinatvand ved sammen med ærter mig lun det kun ganske kort. Vend parmesan i og smag til igen med salt og peber.
Klargør fisk og salat imens risottoen simre.
Del fisken i flotte stykker; 1-2 pr person. Vend dem i mel og steg dem i olie og evt. en smørklat. Ca. 2 min på hver side, eller til de er akkurat gennemtilberedte. Krydr den med salt.
Skær fennikel og tomat i grove stykker. Skær rødløg i slanke både. Bland det hele med lidt olivenolie, citronsaft og salt og peber.
Skær resten af citronen i både.
Anret risotto i dybe tallerkner. Top med fisk og servér med citron og salat til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften