0
Grøn risotto med ricotta, stegt kuller og fennikelsalat

Grøn risotto med ricotta, stegt kuller og fennikelsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

Arborio risottorishvidløgløgbabyspinatærter, frostfrisk ricottaparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Risotto

Skyl risene grundigt, og afdryp dem.

Hak løg og hvidløg fint, og sautér løg, hvidløg og ris i rigeligt olivenolie i en sauterpande i ca. 1-2 min. Det skal ikke tage farven, men både ris og løg må gerne blive klare.

Tilsæt 1/2-1 dl hvidvin, og lad det koge væk (kan undlades). 

Tilsæt løbende vand eller bouillon til risottoen, så den langsomt absorberer væden. Du skal bruge ca. 2-3 dl væde pr. 100 g ris. 

Blend spinaten med 1 dl vand, og riv parmesanen.

LIGE INDEN SERVERING:

Tilsæt ricotta, og krydr med salt og peber, når risene er godt al dente.

Kom spinatvand og ærter i gryden, og lun det kun ganske kort. Vend parmesan i, og smag til igen med salt og peber.

TIP: Jeg blender spinaten med væden til risottoen, fordi jeg elsker, at den bliver helt grøn. Orker du ikke det, så smider du bare spinaten i sammen med ærterne. 

kullerfilet uden skindFennikeltomaterrødløgcitron
10 min.
Fisk og salat

Klargør fisk og salat, mens risottoen simrer. 

Del fisken i 1-2 stk. pr. pers., vend dem i mel, og steg dem i olie og evt. en smørklat i ca. 3 min på hver side, eller til de er akkurat gennemtilberedte. Krydr med salt. 

Skær fennikel og tomat i grove stykker og rødløg i slanke både. Bland det hele i en skål med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber. 

Skær resten af citronen i både. 

23 min.
Anretning

Anret risotto i dybe tallerkener, top med fisk, og servér med citronbåde og salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK